Новини

Уважаеми родители, откриването на новата учебна 2023/2024 година ще започне на 15.09.2023 г. в 09:30 часа в двора на училището. Ние, учителите на ОУ "Неофит Рилски" се ...
На 12 септември 2023 година (вторник) от 17:00 часа ще се проведе родителска среща с родителите, чиито деца през учебната 2023/2024 година ще бъдат ПЪРВИ КЛАС. Моля, ...

140 години Свободна България

                                                           140 години Свободна България!

                                             Да пребъде  България!

 

         На 2 март 2018 г. в залата по изкуства „Славчо Бижев“ в ОУ „Неофит Рилски“  тържествено бе отбелязана

140 годишнината на Свободна България.

         Беше проследен ходът на Руско-турската освободителна война чрез слово и снимки,възкресяващи  подвига на героите.

         Ученици от 5а клас под ръководството на Емилия Панайотова и с участието на читалище „Яворов“ четоха стихотворението „Хайдути“  на  гениалния  поет и революционер Христо  Ботев, одата „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов и поемата  „Да и не“ на Мариана Александрова – поетеса и дългогодишна учителка в ОУ „Неофит Рилски“.

        Тържеството завърши с „Многая лета“ и с посланието „Да пребъде България!“

                                 

 

 

                                

                                

 

 

 

           На 3 март ученици от нашето училище участваха в рецитаторски конкурс, организиран от Община Дупница, на тема „Свобода и смърт юнашка“.

      Първокласниците с ръководител Таня Фердинандова спечелиха второ място със спектакъл, посветен на живота и делото на Апостола на Свободата Васил Левски.

         

 

Ивайла Валентинова Кръстева от 6 а клас завоюва 3 място с изпълнение на стихотворението „ Надей се , Българийо“ на Иван Вазов, а Михаела Ванева от 6 в клас получи поощрителна награда за поемата „Да и не“ на нашата учителка Мариана Александрова.