Новини

     Грамоти първа и втора степен получиха талантливите ни ученици Росица Славева от 3 в клас и Дани Йорданов от 6 а клас за постигнати изключителни ...
С много и различни инициативи и тържества учениците от училището ни отбелязаха 151-годишнината от обесването на Васил Левски и показаха, че тачат и свято пазят в ...

147 години от обесването на Васил Левски

   Учениците от ОУ "Неофит Рилски" свято тачат светлата памет и революционното дело на великия син на България - Васил Левски. С много и разнообразни инициативи бе отбелязана 147-годишнината от обесването му и от неговото безсмъртие.

1. На 17.02.2020 г. в залата за изкуства "Славчо Бижев" бе представена богата презентация за делото на Дякона и музикално-поетичен спектакъл, изнесен от учениците, посещаващи ФУЧ-художествено слово и вокална група "Рила войс". Гост беше Емил Севдин от Историческия музей гр. Дупница.

 

2. Учениците от IV"б" клас с класен ръководител София Йорданова изнесоха вълнуващ рецитал "Носим те в сърцата си, Апостоле"

3. Наситен с много вълнения и патриотизъм бе тържественият концерт "От бесилото - към безсмъртието", организиран от групите за целодневно обучение в начален етап, който се проведе на 18.02.2020 година в залата за изкуства в училище.

4. На 19.02.2020 година, малките ученици от групите за целодневно обучение - II и III клас, заедно със своите учители, поднесоха цветя и изнесоха литературно-музикална програма на паметника на Левски в града.

5. На 20.02.2020 година ни гостуваха младите специалисти от центъра за образователна подкрепа в град Дупница, които експонираха във фоайето на училището изложба и излъчиха по радиоуредбата на училището емоционално слово за живота и делото на Апостола на свободата.