Новини

Училище, годините минават, но твоят дух лети неукротим. Със светлина, която ти ни даваш, към бъдещето устремно ...
По традиция в ОУ „Неофит Рилски“ се отбелязва седмица на гората, която тази година се провежда от 04.04. до 10.04. под мотото „АЗ, ГОРАТА“. РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ ...

147 години от обесването на Васил Левски

   Учениците от ОУ "Неофит Рилски" свято тачат светлата памет и революционното дело на великия син на България - Васил Левски. С много и разнообразни инициативи бе отбелязана 147-годишнината от обесването му и от неговото безсмъртие.

1. На 17.02.2020 г. в залата за изкуства "Славчо Бижев" бе представена богата презентация за делото на Дякона и музикално-поетичен спектакъл, изнесен от учениците, посещаващи ФУЧ-художествено слово и вокална група "Рила войс". Гост беше Емил Севдин от Историческия музей гр. Дупница.

 

2. Учениците от IV"б" клас с класен ръководител София Йорданова изнесоха вълнуващ рецитал "Носим те в сърцата си, Апостоле"

3. Наситен с много вълнения и патриотизъм бе тържественият концерт "От бесилото - към безсмъртието", организиран от групите за целодневно обучение в начален етап, който се проведе на 18.02.2020 година в залата за изкуства в училище.

4. На 19.02.2020 година, малките ученици от групите за целодневно обучение - II и III клас, заедно със своите учители, поднесоха цветя и изнесоха литературно-музикална програма на паметника на Левски в града.

5. На 20.02.2020 година ни гостуваха младите специалисти от центъра за образователна подкрепа в град Дупница, които експонираха във фоайето на училището изложба и излъчиха по радиоуредбата на училището емоционално слово за живота и делото на Апостола на свободата.