Новини

Училище, годините минават, но твоят дух лети неукротим. Със светлина, която ти ни даваш, към бъдещето устремно ...
По традиция в ОУ „Неофит Рилски“ се отбелязва седмица на гората, която тази година се провежда от 04.04. до 10.04. под мотото „АЗ, ГОРАТА“. РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ ...

КЛАСИРАХМЕ СЕ ЗА РЕГИОНАЛНИЯ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК SPELLING BEE

  

 

ОУ „Неофит Рилски“ е единственото училище в града, което от 12 години участва в Националното състезание по правопис на английския език Spelling Bee. 

 

 

И тази година вече имаме класирани трима участници в регионалния кръг на дванадесетото издание на състезанието. 

Голямата заслуга за това е на Даниела Димитрова - дългогодишен преподавател по английски език с няколко специализации в Англия, Унгария, Чехия и Австрия. Тя всяка година подготвя ученици по спелуване и заедно печелят награди в престижното състезание.

 

 

Във възрастова група от пети до седми клас:

Дани Кръстев от VII „б“ клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 28.02.2022 като спелува правилно думата action и победи Адриан Андреев от VII „а“, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

Кирил Василев Галчов от V „в“ клас се класира на трето място.

 

Във възрастова група до четвърти клас:

Дани Йорданов от IV „а“ клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 28.02.2022 като спелува правилно думата throw и победи Пламена Иванова от IV „б“ клас, която остана втора. В състезанието участваха Александра Баева и Емили Николова от IV „а“ клас, а от IV „б“ клас участваха Божидара Иванова, Мелани Владимирова, Мина Иванова и Красимир Петров.

Шампионът има право да участва на  регионалното състезание, което ще се проведе на 29-30 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 14 май 2022 в София.

 

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

 

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the bvious. Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

 

Победителите и техните учители по английски език Даниела Димитрова и Мая Владимирова: