Новини

     Грамоти първа и втора степен получиха талантливите ни ученици Росица Славева от 3 в клас и Дани Йорданов от 6 а клас за постигнати изключителни ...
С много и различни инициативи и тържества учениците от училището ни отбелязаха 151-годишнината от обесването на Васил Левски и показаха, че тачат и свято пазят в ...

КЛАСИРАХМЕ СЕ ЗА РЕГИОНАЛНИЯ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК SPELLING BEE

  

 

ОУ „Неофит Рилски“ е единственото училище в града, което от 12 години участва в Националното състезание по правопис на английския език Spelling Bee. 

 

 

И тази година вече имаме класирани трима участници в регионалния кръг на дванадесетото издание на състезанието. 

Голямата заслуга за това е на Даниела Димитрова - дългогодишен преподавател по английски език с няколко специализации в Англия, Унгария, Чехия и Австрия. Тя всяка година подготвя ученици по спелуване и заедно печелят награди в престижното състезание.

 

 

Във възрастова група от пети до седми клас:

Дани Кръстев от VII „б“ клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 28.02.2022 като спелува правилно думата action и победи Адриан Андреев от VII „а“, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

Кирил Василев Галчов от V „в“ клас се класира на трето място.

 

Във възрастова група до четвърти клас:

Дани Йорданов от IV „а“ клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 28.02.2022 като спелува правилно думата throw и победи Пламена Иванова от IV „б“ клас, която остана втора. В състезанието участваха Александра Баева и Емили Николова от IV „а“ клас, а от IV „б“ клас участваха Божидара Иванова, Мелани Владимирова, Мина Иванова и Красимир Петров.

Шампионът има право да участва на  регионалното състезание, което ще се проведе на 29-30 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 14 май 2022 в София.

 

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

 

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the bvious. Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

 

Победителите и техните учители по английски език Даниела Димитрова и Мая Владимирова: