Новини

Училище, годините минават, но твоят дух лети неукротим. Със светлина, която ти ни даваш, към бъдещето устремно ...
По традиция в ОУ „Неофит Рилски“ се отбелязва седмица на гората, която тази година се провежда от 04.04. до 10.04. под мотото „АЗ, ГОРАТА“. РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ ...

НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДАНИЕЛ КРЪСТЕВ ОТ ШЕСТИ КЛАС

Нашият ученик ДАНИЕЛ КРЪСТЕВ от шести Б клас участва във всички етапи и във финалния кръг на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2021. Той получи медал, грамота и много подаръци.

Организатор е  COR Plus съвместно с МОН и c подкрепата на още три институции. Финалът се проведе онлайн в ZOOM на 24 април 2021 година. Официални гости са били посланикът на САЩ в България г-жа Херо Мустафа, президентът на Фондация „Америка за България г-жа Нанси Шилър, изпълнителният директор на Българо-американското общество Джеф Плоц и аташето по културните и образователни въпроси към посолството на САЩ Брент Лъроса, които са поздравили финалистите за постигнатите резултати, за интереса към английския език и са им пожелали успех.

Всички участници във финала и техните учители получават грамоти, медали и подаръци.

Даниел Христов Кръстев е отличник в нашето училище още от първи клас. В началния етап учи в паралелката на Лариса Бельовска, а сега класен ръководител му е Спаска Янева. Изучава английски език от втори клас и посещава езиковата школа „Алфа“. Даниел харесва всички учебни предмети, има награди от „Математическо кенгуру“ и от състезания по БЕЛ. В Spelling Bee участва за четвърти път.  

Преподавател на Даниел е Даниела Димитрова - дългогодишен учител по английски език в нашето училище с няколко специализации в Англия, Унгария, Чехия и Австрия по програма „Еразъм“. Тя всяка година подготвя свои ученици за спелуване и заедно печелят награди в състезанията.