Новини

И след края на учебната година печелим награди! Вокалната група „Рила войс“ с ръководител Таня Камбурова участва в онлайн изданието на международния конкурс ...
„Училище, годините минават, но твоят дух лети неукротим. Със светлина, която ти ни даваш, към бъдещето устремно вървим!   Пред нас е пътят – стръмен и ...

НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА ДАНИЕЛ КРЪСТЕВ ОТ ШЕСТИ КЛАС

Нашият ученик ДАНИЕЛ КРЪСТЕВ от шести Б клас участва във всички етапи и във финалния кръг на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2021. Той получи медал, грамота и много подаръци.

Организатор е  COR Plus съвместно с МОН и c подкрепата на още три институции. Финалът се проведе онлайн в ZOOM на 24 април 2021 година. Официални гости са били посланикът на САЩ в България г-жа Херо Мустафа, президентът на Фондация „Америка за България г-жа Нанси Шилър, изпълнителният директор на Българо-американското общество Джеф Плоц и аташето по културните и образователни въпроси към посолството на САЩ Брент Лъроса, които са поздравили финалистите за постигнатите резултати, за интереса към английския език и са им пожелали успех.

Всички участници във финала и техните учители получават грамоти, медали и подаръци.

Даниел Христов Кръстев е отличник в нашето училище още от първи клас. В началния етап учи в паралелката на Лариса Бельовска, а сега класен ръководител му е Спаска Янева. Изучава английски език от втори клас и посещава езиковата школа „Алфа“. Даниел харесва всички учебни предмети, има награди от „Математическо кенгуру“ и от състезания по БЕЛ. В Spelling Bee участва за четвърти път.  

Преподавател на Даниел е Даниела Димитрова - дългогодишен учител по английски език в нашето училище с няколко специализации в Англия, Унгария, Чехия и Австрия по програма „Еразъм“. Тя всяка година подготвя свои ученици за спелуване и заедно печелят награди в състезанията.