Новини

И след края на учебната година печелим награди! Вокалната група „Рила войс“ с ръководител Таня Камбурова участва в онлайн изданието на международния конкурс ...
„Училище, годините минават, но твоят дух лети неукротим. Със светлина, която ти ни даваш, към бъдещето устремно вървим!   Пред нас е пътят – стръмен и ...

НОВИ УСПЕХИ ЗА НАШИТЕ ХУДОЖНИЦИ КАРИНА И ГАБРИЕЛ!

 

 

Нашите талантливи художници Карина Спасова от 7-ми клас и Габриел Зашев от 5-ти клас, които посещават арт ателието "Дон Кези" в Дупница с ръководител Елена Марулевска, завоюваха нови успехи в престижни конкурси още в началото на 2021 година.

      

 

Карина е полуфиналист от първия кръг на Международен ученически конкурс по изкуство „Наука без граници“ 2021, организиран от Фондацията Khaled bin Sultan Living Oceans, САЩ. Конкурсът отправя предизвикателство към учениците да помислят по важни въпроси на морската наука и опазването на природата чрез изкуство. Темата е „Магията на мангровите дървета“.

Кари е и лауреат на 4-тия международен конкурс „Малък художник - творчески свят 2020“ в Естония, организиран от Ученически дом на творчеството, град Кохтла – Ярве. Темата е „Пътешествие в света на фантазията“. Тя е номинирана и за награждаване по проекта  „Талантливите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

 

За участието си в Националния конкурс „Св. Трифон Зарезан“, 2021 в гр. Сунгурларе Карина и Габриел са получили поощрителни награди.

 

На световния конкурс в САЩ "Children’s Mangrove Calendar Art Contest"2020, организиран от Световното екологично движение МАР Карина Спасова е класирана на второ място, а Габриел Зашев и Денис Георгиев са връчени сертификати за участие.

 

Габриел е получил специална награда в международния конкурс „Природните чудеса на България“, организиран от Културната асоциация в гр. Пескара, Италия под патронажа на посолството на България в Рим.

Рисунката на Габриел

 

 

Първо място за Габриел /възрастова група 10-11 години/ и второ място за Кари /възрастова група 12-13 години/ от 11-ти международен конкурс за детска рисунка и декоративно-приложно изкуство „Рождествени фантазии“, Казахстан 2020.