Новини

Уважаеми родители, откриването на новата учебна 2023/2024 година ще започне на 15.09.2023 г. в 09:30 часа в двора на училището. Ние, учителите на ОУ "Неофит Рилски" се ...
На 12 септември 2023 година (вторник) от 17:00 часа ще се проведе родителска среща с родителите, чиито деца през учебната 2023/2024 година ще бъдат ПЪРВИ КЛАС. Моля, ...

ОТБЕЛЯЗАХМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА КНИГАТА – 23-ТИ АПРИЛ. ПОХОДЪТ НА КНИГИТЕ В УЧИЛИЩЕ

Международният ден на книгата се отбелязва по целия свят от 1995 година с цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и защитата на авторското право. Стремежът е да се насърчат младите хора да открият удоволствието от книгите и да покажат уважение към авторите, издателите и преводачите.

Четенето е ключ към успеха и към духовното развитие.

 

Във връзка с този ден Асоциация „Българска книга“ подема национална кампания „Походът на книгите“ за подкрепа на грамотността, културата и образованието. Тази година тече 11-то издание на кампанията, като възрастни хора – писатели, журналисти, политици, учители и други, четат на децата откъси от любимите си книги, като по този начин ги мотивират да четат.

 

В нашето училище учениците на София Йорданова и Соня Костова четоха детски книги и рисуваха техните герои.

 

Мариана Александрова – поетеса, преводач, редактор на книги и учител, се срещна с учениците от пети „а“ клас и чете откъс от „Ние, врабчетата“ на Йордан Радичков и свои стихове.

Емилия Панайотова – учител по български език и литература, чете в пети „а“ и в  шестите класове разказа „По жицата“ на Йордан Йовков.

Бяха проведени интересни беседи с учениците.

 

„Днес, 21.04.2022 г. учениците от 2 „б“ клас

отбелязахме Световния ден на книгата, който е на 23.04.22 г.

Четохме откъси от любими произведения;

Отгатвахме гатанки;

Рисувахме герои от любими книги;

Изработихме заедно книжки по приказката "Трите пеперудки".

НИЕ СМЕ ПРИЯТЕЛИ НА КНИГИТЕ!!!


 

Мариана Александрова

 

Емилия Панайотова