Новини

И след края на учебната година печелим награди! Вокалната група „Рила войс“ с ръководител Таня Камбурова участва в онлайн изданието на международния конкурс ...
„Училище, годините минават, но твоят дух лети неукротим. Със светлина, която ти ни даваш, към бъдещето устремно вървим!   Пред нас е пътят – стръмен и ...

ЩЕ ГО ПОМНИМ КАТО ДОСТОЕН ЧОВЕК

ОТИДЕ СИ ДЪЛГОГОДИШНИЯТ УЧИТЕЛ АСПАРУХ ГОСПОДИНОВ

 

Неведоми са пътищата човешки!

След известно боледуване, няколко години след като се пенсионира, ни напусна завинаги известният учител по физическо възпитание и спорт в нашето училище Аспарух Господинов.

Обичаше си професията, държеше на нея. Беше строг към тези ученици, които не я уважаваха. Защото дисциплината е в основата на доброто възпитание и на успешната личност. Затова беше и успешен треньор. Неговите възпитаници постигаха големи успехи по бадминтон, лека атлетика, футбол, шах и други спортове в общински, областни и републикански състезания. Откриваше децата със спортни заложби и правеше от тях добри състезатели.

Обичаше и ценеше театъра, поезията, музиката… и много четеше. Имаше мнение по всички обществени въпроси. Ще го помним като етичен и благонамерен колега и достоен човек. Неслучайно и учители, и ученици го наричахме галено „Пухчо“.  

 

Светла ще е паметта за него в дългата редица на хората, посветили се на ОУ „Неофит Рилски“!