Новини

Уважаеми родители, откриването на новата учебна 2023/2024 година ще започне на 15.09.2023 г. в 09:30 часа в двора на училището. Ние, учителите на ОУ "Неофит Рилски" се ...
На 12 септември 2023 година (вторник) от 17:00 часа ще се проведе родителска среща с родителите, чиито деца през учебната 2023/2024 година ще бъдат ПЪРВИ КЛАС. Моля, ...

ЩЕ ГО ПОМНИМ КАТО ДОСТОЕН ЧОВЕК

ОТИДЕ СИ ДЪЛГОГОДИШНИЯТ УЧИТЕЛ АСПАРУХ ГОСПОДИНОВ

 

Неведоми са пътищата човешки!

След известно боледуване, няколко години след като се пенсионира, ни напусна завинаги известният учител по физическо възпитание и спорт в нашето училище Аспарух Господинов.

Обичаше си професията, държеше на нея. Беше строг към тези ученици, които не я уважаваха. Защото дисциплината е в основата на доброто възпитание и на успешната личност. Затова беше и успешен треньор. Неговите възпитаници постигаха големи успехи по бадминтон, лека атлетика, футбол, шах и други спортове в общински, областни и републикански състезания. Откриваше децата със спортни заложби и правеше от тях добри състезатели.

Обичаше и ценеше театъра, поезията, музиката… и много четеше. Имаше мнение по всички обществени въпроси. Ще го помним като етичен и благонамерен колега и достоен човек. Неслучайно и учители, и ученици го наричахме галено „Пухчо“.  

 

Светла ще е паметта за него в дългата редица на хората, посветили се на ОУ „Неофит Рилски“!