Новини

     Грамоти първа и втора степен получиха талантливите ни ученици Росица Славева от 3 в клас и Дани Йорданов от 6 а клас за постигнати изключителни ...
С много и различни инициативи и тържества учениците от училището ни отбелязаха 151-годишнината от обесването на Васил Левски и показаха, че тачат и свято пазят в ...

В ОУ „Неофит Рилски“ бе открита учебната 2020/2021 година

         

          Сбогом, лято, като сън отмина,

          чуваш ли, звънчето пее вече!

          Вика ме учебната година,

          кани ме от днес на път далечен!

          15-ти септември! Най-вълнуващият ден за нас, българите! Всеки намира своя чин в класната стая и тя се превръща в свят на мечтите и на знанията. Тук растем – под грижите на нашите учители, тук проглеждаме – за радост на нашите родители.

          По стара българска традиция ОУ „Неофит Рилски“ откри тържествено новата учебна 2020/2021 година. При строго спазване на противоепидемичните мерки в двора на училището се състоя церемонията по откриването с богата програма от песни и танци, подготвена от учителите Емилия Панайотова и Таня Камбурова. Под барабанен ритъм знаменната група изнесе училищното знаме, а под звуците на Националния  химн бе издигнат трицветният Флаг на Р.България.

          Директорът Бистра Стойкова с емоционално слово поздрави всички присъстващи ученици и учители, като ги увери, че въпреки особената епидемична обстановка целият екип на училището ще положи максимум усилия за нормално протичане на учебния процес. Тя сподели с родителите, че нашата основна грижа са децата, и най-доброто, което можем да направим за тях, е да си сътрудничим, да си помагаме взаимно и да преодоляваме всяка трудност в името на тяхното бъдеще.

         Поздравителен адрес от кмета на община Дупница прочете г-жа Нина Александрова – началник отдел „Социални политики“.

          Водещите Валерия и Дея рецитираха и умело водеха програмата, в която взеха участие Мери-Изабел с песента от филма „Роди се звезда“, Сияна Кирилова с „Песничка за доброто“ от Хайгашот Агасян и Мая Дългъчева, Школата за народни танци „Дани“ към училището с художествен ръководител Воин Войнов, вокална група „Звездици“ с ръководител Елка Иванова, вокална група „Рила Войс“ с музикален педагог Таня Камбурова и солистката Никол Емилова.

          Специален поздрав бе поднесен за учениците от пети клас, преминаващи в нов етап на обучение.

  

          Ех, знаем, че пътят е стръмен и труден,

          но води ни той в привлекателен свят,

          в света любопитен, невиждан и чуден,

          за който сърцата ни жадно туптят!


   

          Най-вълнуващата част от тържеството бе ритуалът за посрещане на първокласниците и въвеждането им в сградата на училището.

 

          Всичко първо е красиво –

          първа песен, първи час,

          ала няма по-щастливо

          от детето в първи клас!


 

          От името на родителите приветствие поднесе Лалка Паргова.

           София Йорданова – учител на първи клас, посочи в приветствието си, че най-ценното, към което се стремим, е да научим децата преди всичко да са добри и човечни.

          Най-малките ученици предизвикаха умилението и възхищението на всички с изпълненията си на стихове и песни, подготвени с вълнение специално за този ден.

          И се чу гласчето на звънчето, и се плисна менчето с водата, и преминаха с китка здравец през шестицата малките ученици … И светлата уютна сграда ги прие в обятията си … Запяха приказно украсените класни стаи и всеки намери на чина си комплект нови учебници …

 

          Бъдете щастливи, деца, възпитаници на нашето прекрасно училище с повече от 120-годишна история!

          И нека е светъл пътят Ви!

 

 

 

 *

Учениците от четвърти а клас с класен ръководител Весела Банова и от четвърти в клас с класен ръководител Елена Виденова обогатиха създадената от тях преди време библиотека с нова придобивка. Техни родители са подарили книжки за нея и саксии с цветя за класната стая.