Новини

Към дневниците на класовете Към МОН
Прием на ученици за първи клас за учебната 2023/2024 година

В ОУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ БЕ ОТКРИТА УЧЕБНАТА ГОДИНА 2021/2022

 

  

ЗВЪНЕЦЪТ, БУКВАРЪТ И АЗ!

Няма по-специален празник от първия учебен ден. От празника по случай откриването на учебната година. Извънредни мерки и условия, но трепетните вълнения на 15-ти септември изгряват по лицата в най-точната си проекция – усмивките!

Много песни, стихове, пожелания за успих и попътни ветрове в пътуването към знанието.

Директорът Бистра Стойкова бие първия звънец. И тръгват като поточета редиците на малките ученици, за да се влеят в реката на поколенията, прекрачващи прага на тази сакрална сграда повече от 120 години.

Един час по-късно влизат и големите ученици.

 

И ето, аз, малкият ученик, минавам през голямата шестица, за да вляза в красивата си класна стая… Почти се справям с надписа на голямата бяла дъска „ДОБРЕ ДОШЛИ В ПЪРВИ КЛАС!“ – посещавал съм предучилищната група! А на моя чин грее моят БУКВАР! Той ще ми е най-добрият приятел. Моята учителка е най-добрата госпожа. Гласът ѝ ме гали и бузките ми пламват! Оглеждам се боязливо и виждам другите деца… Някои са смутени, други вече вдигат ръце – искат да попитат нещо, да разкажат за себе си и къде са били през лятото… И това, че съм сам на чина, вече не ме плаши. Всички заедно ще учим, ще рисуваме, спортуваме и пеем!